Is de Nederlandse Vioolbouwschool bereikbaar met het OV?

In theorie wel, maar in de praktijk blijkt dat voor de meeste deelnemers toch niet haalbaar omdat Makkum geen treinstation heeft. Neem bij vervoersproblemen contact met ons op. We kunnen altijd kijken of er carpoolopties zijn.

Welk gereedschap heb ik nodig voordat ik als bouwer kan beginnen?

In eerste instantie kan er gereedschap van de school gebruikt worden. Gaandeweg het proces wordt vanzelf duidelijk welk gereedschap handig is om zelf aan te schaffen. Ook leer je intussen wat over kwaliteitsverschillen. Veel hangt af van hoeveel werk je thuis wilt gaan doen, en of je één keer een viool wilt bouwen, of dat je echt wilt leren violen te bouwen.

Hoeveel leerling-bouwers zijn er tegelijk aan het werk tijdens een les?

De maximale groepsgrootte is normaalgesproken 12 personen, verdeeld over 2 lokalen en 2 docenten. In Coronatijd is het aantal leerlingen beperkt tot 10.

Waar kan ik het hout kopen voor het instrument dat ik wil bouwen?

Het hout kan via de school aangeschaft worden. Eenmaal per jaar gaan Dirk Jacob en Rob op “houtreis”, naar Stefan Gleissner, onze hofleverancier in Bubenreuth, om hout voor de school aan te schaffen. Op die manier ben je altijd verzekerd van geschikt hout voor je instrument.

Leerlingen van de Vioolbouwschool mogen natuurlijk mee, om met het selectieproces kennis te maken en voor zichzelf iets speciaals uit te zoeken. En gezellig is het altijd ook.